Zupa cebulowa z grzybami Portobello

Zupa cebulowa z grzybami Portobello
Zupa cebulowa z grzybami Portobello może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 14 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 13 osobom. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, bulion warzywny, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują zupę z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z grzankami z koziego sera, suwaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z sosem do smażenia oraz Biryani z grzybami Portobello z sosem cebulowym i daktylami oraz chutney figowy.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i tymianek na 1 łyżce masła, aż cebula będzie miękka, około 8 minut. Zredukować ciepło; gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż cebula stanie się złotobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Wino Lub Dodatkowy Bulion WarzywnyBiałe Wino Lub Dodatkowy Bulion Warzywny
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Cebulę wyjąć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
4
Dodaj grzyby, brandy według uznania i czosnek; smażyć przez 1 minutę. Włóż cebulę z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
5
Dodać bulion, wino i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do momentu, aż cebula będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
W międzyczasie połóż kromki chleba francuskiego na blasze do pieczenia; posyp każdy plasterek serem provolone. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia sera. Wyrzuć gałązki tymianku z zupy; górna zupa z chlebem posypanym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProvolonProvolon
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia8
Magazyn