Zupa cebulowa z grzybami Portobello

Zupa cebulowa z grzybami Portobello
Zupa cebulowa z grzybami Portobello może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 14 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 13 osobom. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, bulion warzywny, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują zupę z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z grzankami z koziego sera, suwaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z sosem do smażenia oraz Biryani z grzybami Portobello z sosem cebulowym i daktylami oraz chutney figowy.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i tymianek na 1 łyżce masła, aż cebula będzie miękka, około 8 minut. Zredukować ciepło; gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż cebula stanie się złotobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Wino Lub Dodatkowy Bulion WarzywnyBiałe Wino Lub Dodatkowy Bulion Warzywny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Cebulę wyjąć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj grzyby, brandy według uznania i czosnek; smażyć przez 1 minutę. Włóż cebulę z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodać bulion, wino i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do momentu, aż cebula będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
W międzyczasie połóż kromki chleba francuskiego na blasze do pieczenia; posyp każdy plasterek serem provolone. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia sera. Wyrzuć gałązki tymianku z zupy; górna zupa z chlebem posypanym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProvolonProvolon
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia8
Magazyn