Zupa cebulowa z grzybami Portobello

Zupa cebulowa z grzybami Portobello
Zupa cebulowa z grzybami Portobello może być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 14 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis służy 13 osobom. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, bulion warzywny, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują zupę z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z grzankami z koziego sera, suwaki z karmelizowaną cebulą i grzybami Portobello z sosem do smażenia oraz Biryani z grzybami Portobello z sosem cebulowym i daktylami oraz chutney figowy.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i tymianek na 1 łyżce masła, aż cebula będzie miękka, około 8 minut. Zredukować ciepło; gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż cebula stanie się złotobrązowa, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Wino Lub Dodatkowy Bulion WarzywnyBiałe Wino Lub Dodatkowy Bulion Warzywny
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Cebulę wyjąć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj grzyby, brandy według uznania i czosnek; smażyć przez 1 minutę. Włóż cebulę z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać bulion, wino i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do momentu, aż cebula będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
W międzyczasie połóż kromki chleba francuskiego na blasze do pieczenia; posyp każdy plasterek serem provolone. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia sera. Wyrzuć gałązki tymianku z zupy; górna zupa z chlebem posypanym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProvolonProvolon
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia8
Magazyn