Zupa Cebulowa Gratiné

Zupa Cebulowa Gratiné
Zupa cebulowa Gratiné może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa czosnkowa Gratiné (krem z zupy czosnkowej), Kalafior Gratine / Gratin, oraz Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić 4 Łyżki. niesolone masło i 1 łyżka. oliwa z oliwek w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj 3 lb. cienko pokrojoną żółtą cebulę i 4 gałązki tymianku; gotować pod przykryciem, na średnim ogniu przez 20 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3
Odkryj, dodaj 1 łyżeczkę. cukier i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie ciemnobrązowa i karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj 1 Łyżkę. mąkę uniwersalną; gotować jeszcze 2 minuty, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5
Dodaj 1 szklanka białego wina i 8 szklanek bulionu wołowego o niskiej zawartości sodu; wymieszać rumiane bity na dnie garnka. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut; od czasu do czasu mieszać. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy O Niskiej Zawartości SoduBulion Wołowy O Niskiej Zawartości Sodu
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Pokrój 1 bagietkę na 8 grubych plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
8
Rozłóż obie strony 3 łyżkami. niesolone masło; umieścić na blasze do pieczenia. Toast na złoty z obu stron, 5 do 8 minut, obracając się raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Wypełnij 8 miseczek zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Umieść plasterek tosta na górze każdej miski. Podziel 1 lb. rozdrobniony Gruyre na wierzchu. Ustaw miseczki na blachach do pieczenia; piec, aż ser będzie bąbelkowy, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn