Zupa Cebulowa Gratiné

Zupa Cebulowa Gratiné
Zupa cebulowa Gratiné może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa czosnkowa Gratiné (krem z zupy czosnkowej), Kalafior Gratine / Gratin, oraz Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić 4 Łyżki. niesolone masło i 1 łyżka. oliwa z oliwek w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj 3 lb. cienko pokrojoną żółtą cebulę i 4 gałązki tymianku; gotować pod przykryciem, na średnim ogniu przez 20 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3
Odkryj, dodaj 1 łyżeczkę. cukier i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie ciemnobrązowa i karmelizowana, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Dodaj 1 Łyżkę. mąkę uniwersalną; gotować jeszcze 2 minuty, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
5
Dodaj 1 szklanka białego wina i 8 szklanek bulionu wołowego o niskiej zawartości sodu; wymieszać rumiane bity na dnie garnka. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut; od czasu do czasu mieszać. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy O Niskiej Zawartości SoduBulion Wołowy O Niskiej Zawartości Sodu
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pokrój 1 bagietkę na 8 grubych plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
8
Rozłóż obie strony 3 łyżkami. niesolone masło; umieścić na blasze do pieczenia. Toast na złoty z obu stron, 5 do 8 minut, obracając się raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Wypełnij 8 miseczek zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść plasterek tosta na górze każdej miski. Podziel 1 lb. rozdrobniony Gruyre na wierzchu. Ustaw miseczki na blachach do pieczenia; piec, aż ser będzie bąbelkowy, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn