Zupa Cebulowa Gratiné

Zupa cebulowa Gratiné może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz bagietkę, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa czosnkowa Gratiné (krem z zupy czosnkowej), Kalafior Gratine / Gratin, oraz Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 4 Łyżki. niesolone masło i 1 łyżka. oliwa z oliwek w dużym garnku.
Dodaj 3 lb. cienko pokrojoną żółtą cebulę i 4 gałązki tymianku; gotować pod przykryciem, na średnim ogniu przez 20 minut, często mieszając.
Odkryj, dodaj 1 łyżeczkę. cukier i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie ciemnobrązowa i karmelizowana, 30 do 40 minut.
Dodaj 1 Łyżkę. mąkę uniwersalną; gotować jeszcze 2 minuty, mieszając.
Dodaj 1 szklanka białego wina i 8 szklanek bulionu wołowego o niskiej zawartości sodu; wymieszać rumiane bity na dnie garnka. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut; od czasu do czasu mieszać. Doprawić pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pokrój 1 bagietkę na 8 grubych plastrów.
Rozłóż obie strony 3 łyżkami. niesolone masło; umieścić na blasze do pieczenia. Toast na złoty z obu stron, 5 do 8 minut, obracając się raz.
Wypełnij 8 miseczek zupą.
Umieść plasterek tosta na górze każdej miski. Podziel 1 lb. rozdrobniony Gruyre na wierzchu. Ustaw miseczki na blachach do pieczenia; piec, aż ser będzie bąbelkowy, 5 do 10 minut.