Zupa Calabaza, kukurydziana i kokosowa
Calabaza, kukurydza i zupa kokosowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sok z limonki, łodygi kolendry, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Zupa Calabaza, Crema de Ahuyaman o Calabaza (zupa dyniowa), oraz Schłodzona Zupa Kukurydziano-Kokosowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 4-do 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, a krawędzie są rumiane, o 4 minutach.
Dodać łodygi kolendry i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół.
Dodać kawałki squasha i gotować, często mieszając, 3 protokół. Wymieszać w wodzie, mleko kokosowe, kolby kukurydzy, sól, i cayenne i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż squash jest bardzo delikatny, o 15 protokół.
W misce ubijamy sok z limonki, sól i cukier, następnie dodajemy olej i ubijamy do połączenia.
Ugotuj ziarna kukurydzy w rondlu z wrzącą osoloną wodą, aż będą miękkie, 2 do 3 minut.
Odcedzić na sicie, następnie spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dobrze odcedzić, następnie przenieść do opatrunku wraz z kolendrą i szalotką i dobrze wrzucić do herbu.
Odrzuć kolby kukurydzy, następnie przecier zupę partiami w blenderze (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów) do uzyskania gładkości, przenosząc do miary 2-ćwiartkowej.
Zupę podzielić między miski i delikatnie wymieszać 1/4 szklanki kukurydzy smak do każdej.
* Zupę (bez smaku kukurydzy) można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed podaniem.* Przysmak kukurydziany można przygotować 1 godzinę wcześniej i przechowywać, przykryty, w temperaturze pokojowej.