Zupa Buraczkowo-Jabłkowa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z buraków jabłkowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soku jabłkowego, sól i pieprz, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Zupa ze świeżych buraków i jabłek, Zupa z dyni i jabłek z burakami i boczkiem, oraz Zupa z pieczonego buraka pasternakowego z orzechami laskowymi i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki umieścić w dużym, ciężkim garnku i przykryć bulionem i sokiem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyćogrzać i dusić, częściowo pokryte, untiltender, o 45 minut.
Przenieś buraki do miski za pomocą łyżki szczelinowej. Gdy ostygnie wystarczająco do obsługi, zdjąć skórki i pokroić buraki na kawałki.
Odcedzić bulion przez drobne sito wyłożonedwa ręczniki papierowe i zwrócić je do garnka.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj jabłka i smażyć untiljust karmelizowane, o 10 do 15 protokół.
Ugotowane buraki i podsmażone jabłka przeciera się partiami w procesorze spożywczym, dodając trochę bulionu przez rurkę podającą. Włożyć do garnka i połączyć z bulionem. Wymieszaj sok z cytryny, sól i pieprz. W razie potrzeby przełóż zupę przez sitko.
Zupę podawać na gorąco lub na zimno, w razie potrzeby polać Creme fraîche.
W porcji (bez crème fraîche): 120 kalorii, 4,5 g tłuszczu, 10mg cholesterolu, 20g węglowodanów, 2G białka