Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, pomidory, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa buraczano-pomidorowa z kminkiem, Ogrodowa zupa pomidorowa z kminkiem, oraz Rustykalna zupa pomidorowa z prażonym kminkiem i Mini Rajas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj buraki wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu do miękkości, około 1 godziny; w razie potrzeby dodać więcej wody, aby buraki były przykryte.
Buraki odsączyć i lekko ostudzić, następnie obrać i grubo posiekać.
Wytrzyj rondel i podgrzej w nim oliwę z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać pomidory i pokrojone buraki, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory uwolnią soki, około 5 minut.
Dodać 1 łyżeczkę kminku i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać bulion warzywny i pastę pomidorową i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Zupę Puree partiami w robocie kuchennym. Podgrzać zupę w rondlu i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj zupę do miski i udekoruj dollops of crme frache.
Posypać odrobiną kminku i pietruszki i podawać.