Zupa Brokułowo-Mascarpone
Zupa brokułowo-Mascarpone może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz różyczki brokułów, oliwę z oliwek, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Brokułowo-Mascarpone, Cavatappi & brokuły z sosem Mascarpone Alfredo, oraz Zupa Ze Słodkich Ziemniaków Z Mascarpone.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; sauté 3 minuty.
Dodać brokuły; sauté 1 minutę.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół. Lekko schłodzić.
Pracując partiami, przełożyć zupę do blendera; puree, aż będzie gładka. Wróć do trawki. Rezerwa 1/4 szklanki mascarpone w małej misce; przykryć i schłodzić.
Ubij 1 1/4 szklanki mascarpone i pieprz cayenne do zupy. Doprawić solą. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Podgrzać zupę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając; nie gotować.
Dekoruj reserved mascarpone.
Posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać.