Zupa Brokułowa Bardzo Zielona

Bardzo zielona zupa z brokułów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 12g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, czosnku, bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Brokułowa Bardzo Zielona, Zupa brokułowa Zielona krem, oraz Kremowa zupa brokułowa szpinakowa / miska zieleni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pokroić różyczki brokułów z łodyg. Obrać twardą zewnętrzną skórę z łodyg i przyciąć włókniste końce.
Pokrój łodygi wzdłuż na plastry o grubości około 1/2 cala, a następnie w poprzek na kawałki 1/2 cala.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w garnku do zupy na średnim ogniu, aż będzie gorące.
Dodać czosnek i gotować do jasnobrązowego.
Dodać cebulę i seler, zmniejszyć ogień do średniego, doprawić solą i pieprzem. Gotować warzywa powoli do miękkości, o 10 protokół. Reguluj ciepło, aby warzywa gotowały bez przybrania koloru.
Dodać tymianek i wymieszać.
Dodać łodygi brokułów, bulion, sól i pieprz, do smaku, i doprowadzić do wrzenia. Gotować, odsłonięte, przez około 3 minuty.
Dodać różyczki i nadal gotować, aż bardzo miękkie, o 5 protokół więcej.
Zupę Puree w blenderze w małych partiach.
Dodaj trochę szpinaku i trochę skórki z cytryny do każdej partii, a następnie puree. (Zupę można przygotować do tego momentu, przykryć i schłodzić do 1 dnia lub zamrozić do 1 miesiąca.)
Odstawić zupę na patelnię i podgrzać na łagodnym ogniu. Wymieszać ze śmietaną. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Uwaga szefa kuchni: kiedy planuję zakończyć danie z dodatkiem produktu mlecznego, jak to robię tutaj ze śmietaną, często dodaję produkt mleczny na początku gotowania, zbyt, jak to zrobić z masłem w początkowym gotowaniu warzyw. Łączy smaki.