Zupa Brokułowa Bardzo Zielona
Bardzo zielony brokuł zupa może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz orzeszki piniowe, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa Brokułowa Bardzo Zielona, Zupa Brokułowa Bardzo Zielona, oraz Zupa brokułowa Zielona krem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kwiaty brokułów z łodyg. Obrać twardą zewnętrzną skórę z łodyg; przyciąć włókniste końce.
Pokrój łodygi na kawałki 1/2 cala.
W piecu holenderskim 4-quart, rozgrzać olej i masło na średnim ogniu, aż masło się stopi.
Dodać czosnek; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jasnobrązowy. Cebulę i seler wymieszać, doprawić solą. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki gremolata; odstawić.
Wymieszać tymianek, łodygi brokułów i bulion do zupy.
Podgrzać do wrzenia. Gotować odkryte na średnim ogniu około 3 protokół. Wymieszać brokuły florets; gotować około 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły są bardzo miękkie. Wymieszać ze szpinakiem i skórką cytrynową (szpinak zwiędnie).
W blenderze, przykryć i puree zupa w małych partiach. (W tym momencie zupę można przykryć i schłodzić do 1 dnia lub zamrozić do 1 miesiąca.) Powrót zupy do pieca holenderskiego; podgrzać na średnim-małym ogniu. Śmietanę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupa z kadzi do ciepłych pojedynczych misek na zupę.
Na każdą porcję posypać 1 łyżką gremolaty. Podaj Pozostałe gremolaty przy stole.