Zupa Brie ze szparagami
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Zupa Brie ze Szparagami może być niesamowitym przepisem wegetariańskim na bazie lakto ovo, który warto wypróbować. Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 574 kalorie, 10 g białka i 52 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis z Taste of Home wymaga białego wina, brie, masła i mąki. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27%. Spróbuj Zupy Szparagowej z Brie Bruschettą, Szparagami i Brie Perogies oraz Szparagów i Brie Open Pastry, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż szparagi na maśle, aż będą miękkie. Mieszaj mąkę, aż się połączy. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do złotego koloru. Stopniowo dodawaj bulion, śmietanę i wino lub dodatkowy bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić przez 10-15 minut.
W blenderze; przykryj i miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć na patelnię. Pokrój w kostkę Brie i dodaj do zupy. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.