Zupa anyżowa ze słodkich ziemniaków z kremem imbirowym

Zupa anyżowa ze słodkich ziemniaków z kremem imbirowym
Słodki ziemniak-Gwiazda anyż zupa z kremem imbirowym może być tylko zupa szukasz. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka słodkich ziemniaków, wody, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Z Anyżem Gwiazdkowym, Imbirem I Limonką, Zupa Marchewkowo-Imbirowa Z Anyżem Gwiazdkowym Przepis, oraz Zupa z dyni z anyżem gwiazdkowym i krewetkami imbirowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodać cebulę, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i będzie przezroczysta, około 5 minut.Wymieszać 2 łyżeczki imbiru i anyżu gwiazdkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać słodkie ziemniaki i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3
Dodać bulion i wodę i dobrze wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż słodkie ziemniaki są całkowicie miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Zdjąć z ognia.Pozwól zupie lekko ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
5
Usuń strąki anyżu i odrzuć. Przetwarzać zupę partiami w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie bardzo gładka. Z powrotem zupę do garnka i podgrzać na średnim ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w śmietanie, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Połączyć śmietanę i pozostałe 1/4 łyżeczki imbiru w małej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Zupę podawać w rozgrzanych miseczkach, posypanych odrobiną kremu imbirowego.Parowanie napojów: oto duża zupa z nadzieniem do ust, kremową konsystencją i dużą ilością egzotycznej przyprawy, która woła o niemieckiego Rieslinga. Wiele Rieslingów byłoby do tego nieco lekkich, więc wybierz jedną z największych, jakie możesz znaleźć, z Rheingau. W szczególności poszukaj Smoczego Rieslinga z 2006 roku od Leitz, który jest średnio-i pełnowartościowy, pełen cytrusów i przypraw oraz dobrej dawki kwasowości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
RieslingRiesling
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn