Ziti z wieprzowiną i Escarole w kremowym sosie tymiankowym
Ziti z wieprzowiną i Escarole w kremowym sosie tymiankowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 32G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, olej kuchenny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Taco pieczone Ziti z kremowym sosem awokado, Kotlety Wieprzowe Kremowe Cytrynowo-Tymiankowe, oraz Kotlety wieprzowe z sosem tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wieprzowinę w plastry 1/2 cala i spłaszczyć je piętą dłoni.
Posypać wieprzowinę po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu. Gotować wieprzowinę, w dwóch partiach, jeśli to konieczne, aż ledwo zrobione, o 1 minutę na stronę.
Wyjąć wieprzowinę z patelni, odstawić na 5 minut, a następnie pokroić w cienkie paski.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodaj escarole, szalotka, 1/4 łyżeczki soli, a pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, aż escarole więdnie, o 1 minutę.
Dodać bulion i tymianek i gotować na wolnym ogniu, aż bulion zmniejsza się do 1/4 szklanki, o 3 protokół.
Ubij musztardę, śmietanę i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić tylko na wolnym ogniu.
Do sosu dodać wieprzowinę i nagromadzone soki i zdjąć z ognia.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować ziti, aż tylko gotowe, o 13 protokół.
Odcedzić i wymieszać z sosem.
Rekomendacja win: wytrawny riesling z regionu Alzacji we Francji jest idealnym partnerem dla wieprzowiny i dobrze radzi sobie z musztardą.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.