Ziti z sosem pomidorowo-pesto
Przepis Ziti z sosem pomidorowo-pesto można przygotować w około 45 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda o wartości 353 kalorii , 12 g białka i 8 g tłuszczu . Za 1,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 17 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie główne. Jest to dość tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką makaron ziti, pesto, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Baked Ziti , Baked Ziti Casserole i Baked Ziti Or Rigatoni .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron ziti i gotuj, aż będzie al dente, około 8 minut.
Tymczasem w rondlu na średnio-niskim ogniu wymieszaj pesto i sos pomidorowy z bazylią. Doprowadź do wrzenia i dopraw solą do smaku. Instrukcja dotycząca mikrofalówki: gotuj na wysokim poziomie przez minutę.
Umieść makaron w dużej misce. Wymieszaj z sosem pesto-pomidorowym. Posyp startym parmezanem.