Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 72g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś karton rosół z kurczaka, cytrynę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Spróbuj Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym, Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, oraz Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 191°. umyć indyka, wewnątrz i na zewnątrz i dobrze wysuszyć. Pokryć wewnątrz i na zewnątrz olejem. Doprawić indyka na zewnątrz solą i pieprzem, dociskając go do przylegania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić 2 gałązki rozmarynu, 1 gałązkę tymianku, 1 gałązkę szałwii, 1 gałązkę oregano i połówki cytryny w jamie indyka. Na dnie dużej patelni do pieczenia umieść stojak chłodzący lub do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
3
Przyprawionego indyka ułożyć na półce, a marchew, seler i pozostałe zioła ułożyć na dnie patelni wokół indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać 1 karton bulionu i 4 szklanki wody na warzywa i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Piecz 2 do 2 1/2 godziny, fastrygując bulionem z patelni co 30 minut, aż termometr odczytu natychmiastowego (włożony głęboko w udo, ale z dala od kości)odczytuje co najmniej 74°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Odcedzić i rezerwować soki z patelni; wyrzucić warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać żurawinę, 1 szklankę wody i cukier do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż żurawiny są miękkie; ostudzić około 5 minut. W blenderze żurawinę przecier z 2 łyżeczkami szałwii na gładką masę; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Podczas gdy Turcja odpoczywa, zrobić sos żurawinowy. W 3-quart ciężki rondel, gotować mąkę i masło na średnim ogniu 3 do 4 minut, stale mieszając, tylko do blond zasmażki formuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Dodaj zarezerwowane soki z patelni, 1 karton bulionu i puree z żurawiny; podgrzej do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje i gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)