Ziołowy Pieczony Indyk
Ziołowy pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 3,54 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 154g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1180 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, masło, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami, Pieczony indyk z masłem ziołowym i prażoną szalotką, oraz Indyk pieczony ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij indyka z lodówki na godzinę przed pieczeniem.
Połączyć masło, pietruszka, szałwia, rozmaryn, i tymianek w robocie kuchennym i procesu, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść 4 szklanki bulionu z kurczaka w średnim rondlu i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Doprawić jamę indyka solą i pieprzem, a jamę wypełnić połową marchwi, selera i cebuli. Całość natrzeć masłem ziołowym i obficie doprawić solą i pieprzem.
Pozostałe warzywa rozsypać na dnie dużej patelni do pieczenia. Włóż stojak na warzywa i umieść indyka na górze stojaka.
Wlać pozostałe 2 szklanki wywaru na dno patelni do pieczenia i ostrożnie włożyć patelnię do piekarnika. Pieczeń, aż indyk będzie jasny złoty kolor, o 45 protokół.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177° i kontynuuj pieczenie, fastrygując ciepłym wywarem z kurczaka co 15 minut, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony do uda zarejestruje 160 ° F, około 2 i pół godziny dłużej.
Wyjąć indyka z piekarnika, przenieść na dużą deskę do krojenia i namiot luźno folią.
Pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.
Odcedzić wywar na dnie patelni przez sitko wyłożone gazą lub ręcznikami papierowymi do średniego rondla. Odrzuć ciała stałe. Wywar gotujemy do uzyskania konsystencji sosu. Ułożyć indyka na dużym talerzu i skropić zredukowanym wywarem.
Przedruk za zgodą Bobby Flay Bar Americain Cookbook przez Bobby Flay z Stephanie Banyas i Sally Jackson, (C) 2011 Clarkson PotterBOBBY FLAY, autor bestsellerów New York Times, jest szefem kuchni-właściciel sześciu znakomitych restauracji, w tym Mesa Grill, Bar Americain, i Bobby Flay stek, i rozwijająca się lista Bobby Burger pałace. On jest gospodarzem wielu popularnych programów kulinarnych na Food Network, od Emmy-winning Boy Meets Grill i Grill It! z Bobbym Flayem, do serii Iron Chef America, Throwdown! z Bobbym Flayem i gwiazdą Food Network. Brunch @ Bobby 's zadebiutował na kanale Cooking jesienią 2010 roku, a America' s Next Great Restaurant zadebiutował w marcu 2011 roku na NBC. To jego jedenasta książka. Jego strona internetowa to Bobby
Dodaj notatki moje notatki