Ziołowo-maślano-marynowany łosoś z sałatką ogórkową
Łosoś marynowany ziołowo-Maślankowo z sałatką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 576 kalorii, 38g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 6,18 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boki łososia, koszerną sól i pieprz, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Marynowany Z Maślanką I Ziołami, Maślanka I Zioła Marynowane Polędwiczki Wieprzowe, oraz Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-daikon Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W maszynce połączyć maślankę, bazylia, kolendra, szalotki, ocet, miód, imbir, 1 łyżeczka. sól i 1/8 łyżeczki. pepper. Proces do gładkiej, około 30 sekund. Odstawić 3/4 szklanki do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Trzydzieści minut przed pieczeniem łososia, wlać pozostałą marynatę na łososia w dużym naczyniu i odstawić do temperatury pokojowej. (Aby uzyskać najlepszą konsystencję, nie marynuj dłużej niż 30 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
Podczas marynowania łososia umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 204°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią. Gdy łosoś będzie gotowy do pieczenia, wyjmij go z marynaty i ustaw na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Piec, aż po prostu firma w dotyku i nieprzezroczyste w środku (użyj noża do parowania, aby zerknąć), 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na patelni przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
W średniej misce wymieszaj ogórki, cebulę, oliwki, ser i 1-1 / 2 łyżeczki. sól. Wymieszać z zarezerwowanym sosem maślanym i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Gałązki Kopru Włoskiego
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Użyj dwóch dużych szpatułek, aby ostrożnie przenieść łososia na talerz. Łyżka sałatki ogórkowej wokół łososia, a resztę podawać w misce z boku. Przygotuj sałatkę ogórkową do 3 godzin z wyprzedzeniem, ale nie dodawaj soli lub sosu aż do momentu tuż przed podaniem.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.