Ziołowa sałatka ziemniaczana

Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj ziołową sałatkę ziemniaczaną. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 220 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 64 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ząbki czosnku, bulion z kurczaka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 99% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ziemniaczana z maślanką i ziołami, Sałatka ziemniaczana z cytryną i ziołami i Sałatka ziemniaczana z czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do dużego garnka z wodą włóż ziemniaki i 2 łyżki soli. Doprowadź wodę do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, aż ziemniaki będą ledwo miękkie po przekłuciu nożem.
Odcedź ziemniaki na durszlaku, następnie umieść durszlak z ziemniakami nad pustym garnkiem, zdejmij z ognia i przykryj czystym, suchym ręcznikiem kuchennym. Pozostaw ziemniaki na parze przez 15 do 20 minut, aż będą miękkie, ale jędrne.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj wino, bulion z kurczaka, sok z cytryny, czosnek, musztardę, 2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż powstanie emulsja. Odłożyć na bok.
Gdy ziemniaki ostygną, można je pokroić na ćwiartki lub połówki, w zależności od ich wielkości.
Umieść pokrojone ziemniaki w dużej misce i polej je taką ilością dressingu, aby zwilżyć je. (Gdy sałatka ostygnie, może zaistnieć potrzeba dodania większej ilości sosu.)
Dodać cebulę, estragon i pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.