Ziołowa Pieczona pierś indyka z sosem z patelni

Ziołowa Pieczona pierś z indyka z sosem Pan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 50g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni, Dijon i ziołowa pierś indyka z sosem grzybowym, oraz Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Smaruj patelnię i odstaw na bok.
Włożyć cebulę do miski Mini Robot kuchenny. Używając obieraczki do warzyw, obierz skórkę z cytryny w cienkie paski, uważając, aby nie pociąć na gorzki biały rdzeń.
Dodać skórkę z cytryny do robota kuchennego i zarezerwować całą cytrynę do innego użycia. Cebulę i skórkę z cytryny posiekać na drobno.
Dodać szałwię, natkę pietruszki, oliwę z oliwek i 1 łyżeczkę soli i pulsować, aż utworzy grubą pastę.
Włożyć 2 liście laurowe i masło do małej patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż masło będzie bulgotać.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Połóż piersi indyka na powierzchni roboczej. Ostrożnie Uruchom palce między skórą a ciałem od 1 końca, uważając, aby nie ściągnąć go całkowicie, tworząc kieszeń. Piersi indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem. Połowę pasty ziołowej wkładamy pod skórę każdej piersi i równomiernie rozprowadzamy pod skórą.
Przełożyć piersi na patelnię i wsunąć 2 liście laurowe pod każdy z nich. (Ciepło patelni uwolni olej z liści laurowych i aromat piersi.) Za pomocą pędzelka do ciast, podlać piersi połową masła laurowego.
Umieść indyka w piekarniku i natychmiast zmniejsz temperaturę do 400 stopni F. po 20 minutach podlej piersi indyka pozostałym masłem i piecz przez dodatkowe 20 do 25 minut, aż do ugotowania, a termometr umieszczony w najgrubszej części piersi rejestruje 170 stopni F.
Wyjąć z piekarnika, przenieść na talerz, przykryć i odstawić na 10 minut przed rzeźbieniem podczas tworzenia sosu.
Umieść patelnię na palniku na średnim ogniu.
Mąkę posypać sokami z patelni i gotować, mieszając, przez kilka minut.
Dodaj brandy jabłko i zeskrobać patelnię, aby podnieść kawałki, które są przyklejone do dna. Gotować przez minutę, aby spalić alkohol, a następnie, mieszając, wlać cydr jabłkowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i mieszać, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Pierś z indyka pokroić na przekątnej i podawać z ciepłym sosem.