Ziołowa Pieczona pierś indyka z sosem z patelni

Ziołowa Pieczona pierś indyka z sosem z patelni
Ziołowa Pieczona pierś z indyka z sosem Pan może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 50g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, cebuli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni, Dijon i ziołowa pierś indyka z sosem grzybowym, oraz Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Smaruj patelnię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Włożyć cebulę do miski Mini Robot kuchenny. Używając obieraczki do warzyw, obierz skórkę z cytryny w cienkie paski, uważając, aby nie pociąć na gorzki biały rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać skórkę z cytryny do robota kuchennego i zarezerwować całą cytrynę do innego użycia. Cebulę i skórkę z cytryny posiekać na drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Dodać szałwię, natkę pietruszki, oliwę z oliwek i 1 łyżeczkę soli i pulsować, aż utworzy grubą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
6
Włożyć 2 liście laurowe i masło do małej patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż masło będzie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia i odstawić.
8
Połóż piersi indyka na powierzchni roboczej. Ostrożnie Uruchom palce między skórą a ciałem od 1 końca, uważając, aby nie ściągnąć go całkowicie, tworząc kieszeń. Piersi indyka doprawiamy obficie solą i pieprzem. Połowę pasty ziołowej wkładamy pod skórę każdej piersi i równomiernie rozprowadzamy pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Przełożyć piersi na patelnię i wsunąć 2 liście laurowe pod każdy z nich. (Ciepło patelni uwolni olej z liści laurowych i aromat piersi.) Za pomocą pędzelka do ciast, podlać piersi połową masła laurowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Umieść indyka w piekarniku i natychmiast zmniejsz temperaturę do 400 stopni F. po 20 minutach podlej piersi indyka pozostałym masłem i piecz przez dodatkowe 20 do 25 minut, aż do ugotowania, a termometr umieszczony w najgrubszej części piersi rejestruje 170 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika, przenieść na talerz, przykryć i odstawić na 10 minut przed rzeźbieniem podczas tworzenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Umieść patelnię na palniku na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Mąkę posypać sokami z patelni i gotować, mieszając, przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj brandy jabłko i zeskrobać patelnię, aby podnieść kawałki, które są przyklejone do dna. Gotować przez minutę, aby spalić alkohol, a następnie, mieszając, wlać cydr jabłkowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i mieszać, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Apple BrandyApple Brandy
JabłecznikJabłecznik
AlkoholAlkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Pierś z indyka pokroić na przekątnej i podawać z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn