Ziołowy Pieczony Indyk

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ziołowego pieczonego indyka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 633 kalorie, 72g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz łodygi selera, bulion z kurczaka w kartonach, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami, Pieczony indyk z masłem ziołowym i prażoną szalotką, oraz Ziołowy Pieczony Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umyć indyka, wewnątrz i na zewnątrz, i dobrze wysuszyć. W środku i na zewnątrz zalać oliwą z oliwek. Doprawić indyka na zewnątrz solą i pieprzem, dociskając go do przylegania.
Włożyć 2 gałązki rozmarynu, 1 gałązkę tymianku, 1 gałązkę szałwii, 1 gałązkę oregano i połówki cytryny do jamy indyka.
Umieść stojak chłodzący lub stojak do pieczenia na dnie dużej patelni do pieczenia.
Umieść indyka na stojaku, a marchew, seler i pozostałe zioła ułóż na dnie patelni wokół indyka.
Wlać 4 szklanki (1 karton) bulionu z kurczaka i wody na warzywa i zioła.
Piecz, aż termometr natychmiastowy odczyt (włożony głęboko w udo, ale z dala od kości) czyta 74° i soki w udzie biegną jasne po przekłuciu widelcem, około 2 do 2 1/2 godziny, fastrygowanie bulionem z patelni co 30 minut.
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem. Odcedzić i rezerwy soki pan i wyrzucić warzywa.
Podczas gdy Indyk odpoczywa, zrób sos. W średnio ciężkim rondlu gotuj mąkę i masło na średnim ogniu przez 3 do 4 minut lub do momentu utworzenia blond zasmażki.
Dodać soki z patelni i 4 szklanki (1 karton) bulionu z kurczaka; podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i gotowy do podania.
Pokrój indyka według uznania i podawaj z sosem.