Zinfandel-duszona noga z jagnięciny

Zinfandel-duszona noga z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 32G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka liści laurowych, pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zinfandel-duszona noga z jagnięciny (wolnostojąca), Zinfandel-kotlety jagnięce duszone z suszonymi owocami, oraz Duszona Czerwona Kapusta Z Czerwonym Zinfandelem.
Instrukcje
Rozwiń jagnięcina; przyciąć tłuszcz.
Posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przerolować baranka; zabezpieczyć w odstępach 1-calowych sznurkiem.
Posypać równomiernie mąką.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę na patelnię; gotować 6 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Umieścić jagnięcinę w powolnej kuchence elektrycznej.
Dodaj jagody jałowca, ziele angielskie, i czosnek do patelni; gotować na średnim ogniu 2 minut lub aż czosnek jest lekko rumiane.
Dodaj wino do patelni, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół). Zeskrobać mieszaninę wina do kuchenki; dodać bazylii i liści laurowych. Przykryć i gotować na niskie 8 godzin lub aż jagnięcina będzie miękka.
Wyjmij jagnięcinę z kuchenki; utrzymuj ciepło. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Dodaj pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu do płynu do gotowania; wymieszać.
Usunąć sznurek z jagnięciny i wyrzucić. Jagnięcinę rozbić na kawałki za pomocą 2 widelców.
Podawać jagnięcinę i płyn do gotowania nad makaronem jajecznym.
Nuta wina: z owocami jammy i lekkimi taninami zinfandel stanowi świetne wino do gotowania. Wybierz coś, co będzie smakowało do picia z daniem, jak Francis Coppola Director ' s
Cut Zinfandel 2005 ($22). Pełne smaków malin i wiśni, pieprzne nuty tego wina dobrze pasują do pikantnych, ziołowych właściwości sosu, podczas gdy skromne taniny są idealne do szczuplejszego czerwonego mięsa. Jeffery Lindenmuth