Zimowo przyprawione ciasto czekoladowe z lodami Rumowo-imbirowymi
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, rum, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawione Czekoladowe Stopione Ciasta, Roztopione ciasta czekoladowe z kremem irlandzkim, oraz Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce umieścić zmiękczone lody. Za pomocą plastikowej szpatułki złóż imbir i rum do lodów.
Przenieść do hermetycznego pojemnika. Zamrozić mieszankę lodów do uzyskania jędrności, około 4 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Zamrozić.)
Obficie masło osiem 3/4 szklanki soufflé potraw. Wymieszaj czekoladę, masło, kolendrę, kardamon, cynamon, goździki i biały pieprz w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż stopią się i będą gładkie. Lekko schłodzić.
Ubić jajka, żółtka i wanilię w dużej misce, aby wymieszać.
Ubij 3 szklanki cukru pudru, następnie mieszaninę czekolady, następnie mąkę.
Przenieść ciasto do przygotowanych potraw, napełniając do góry i dzieląc równo. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Piec ciasta, aż ciasto wzrosło nad naczyniem, górne krawędzie są ciemnobrązowe,a centra są nadal miękkie i ciekłe, o 15 protokół, lub o 18 protokół do lodówki ciasto. Uruchom mały nóż wokół ciasta poluzować. Pozostawić ciasta do odpoczynku w naczyniach 5 minut. Używając gorącej podkładki i trzymając naczynie bardzo mocno, umieść talerz delikatnie na 1 cieście i odwróć na talerz. Powtórz z pozostałymi ciastami. Posypać cukrem pudrem. Wierzch z krystalizowanym imbirem.
Podawać ciasta z lodami rumowo-imbirowymi.