Zimowo przyprawione ciasto czekoladowe z lodami Rumowo-imbirowymi

Zimowo przyprawione ciasto czekoladowe z lodami Rumowo-imbirowymi
Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka masła, rum, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawione Czekoladowe Stopione Ciasta, Roztopione ciasta czekoladowe z kremem irlandzkim, oraz Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce umieścić zmiękczone lody. Za pomocą plastikowej szpatułki złóż imbir i rum do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
ImbirImbir
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przenieść do hermetycznego pojemnika. Zamrozić mieszankę lodów do uzyskania jędrności, około 4 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
1
Obficie masło osiem 3/4 szklanki soufflé potraw. Wymieszaj czekoladę, masło, kolendrę, kardamon, cynamon, goździki i biały pieprz w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż stopią się i będą gładkie. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
CzekoladaCzekolada
KolendraKolendra
KardamonKardamon
CynamonCynamon
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić jajka, żółtka i wanilię w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Ubij 3 szklanki cukru pudru, następnie mieszaninę czekolady, następnie mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść ciasto do przygotowanych potraw, napełniając do góry i dzieląc równo. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
5
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec ciasta, aż ciasto wzrosło nad naczyniem, górne krawędzie są ciemnobrązowe,a centra są nadal miękkie i ciekłe, o 15 protokół, lub o 18 protokół do lodówki ciasto. Uruchom mały nóż wokół ciasta poluzować. Pozostawić ciasta do odpoczynku w naczyniach 5 minut. Używając gorącej podkładki i trzymając naczynie bardzo mocno, umieść talerz delikatnie na 1 cieście i odwróć na talerz. Powtórz z pozostałymi ciastami. Posypać cukrem pudrem. Wierzch z krystalizowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Podawać ciasta z lodami rumowo-imbirowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
ImbirImbir
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn