Zimowe risotto do squasha z Radicchio

Risotto z dynią zimową z Radicchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest idealny do Zima. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi Z Dynią Zimową I Smażonym Radicchio, Risotto alla Zucca (risotto do squasha zimowego), oraz Izraelskie Risotto z kuskusem z dynią, Radicchio i masłem Pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić dynię na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błonę.
Umieść połówki squasha, ściąć boki w dół, na blasze do pieczenia; piec w 375 przez 50 minut lub aż squash będzie miękki. Super. Squash skórki; miąższ zacieru. Odstawić 1 szklankę miąższu, zachowując pozostałą miąższ do innego użycia.
Doprowadzić wodę i bulion na wolnym ogniu w dużym rondlu. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Umieścić holenderski piekarnik pokryty sprayem do gotowania na średnim ogniu do nagrzania.
Dodaj radicchio do holenderskiego piekarnika; smażyć 2 minuty lub aż zwiędną.
Umieść radicchio w misce.
Posypać 1/8 łyżeczki pieprzu. Roztopić masło w holenderskim piekarniku.
Dodaj cebulę; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i 1/2 szklanki mieszaniny bulionu; gotować 3 minuty lub do momentu prawie wchłonięcia cieczy, stale mieszając.
Dodaj 2 szklanki mieszaniny bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja płynu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnego (łącznie około 15 minut). Wymieszać z miąższem do dyni. Powtórz procedurę z pozostałą 1 1/4 szklanki mieszaniny bulionu (w sumie około 9 minut). Wymieszać mieszaninę radicchio i pół na pół.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.
Posypać 1/8 łyżeczki pieprzu.