Zimowa sałatka owocowa z fetą
Zimowa sałatka owocowa z fetą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 267 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz grejpfruty, pieprz, sos makowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z klementynką, fetą i zimowymi liśćmi, Zimowa Sałatka Owocowa, oraz Zimowa Sałatka Owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Tymczasem umieść płatki w robocie kuchennym. Przykryć; przetworzyć, aż mieszanina utworzy grubą mączkę.
Dodać płatki, sól i pieprz na patelni. Gotować 5 minut, często mieszając.
Dodaj orzechy włoskie do patelni. Gotować i mieszać 3 do 4 minut dłużej lub aż płatki są ciemnobrązowe i orzechy włoskie są tosty lekko.
Przełożyć na ręczniki papierowe do ostygnięcia.
W dużej misce wymieszaj sałatę, rukolę, kawałki grejpfruta, ser feta i nasiona granatu. W małej misce wymieszaj sos makowy, oliwę z oliwek, ocet i cukier. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Mżawka dressing mieszaniny na sałatkę; wrzucić do herbu. Top z mieszanki zbóż tuż przed podaniem.