Zimowa Biała Zupa
Zimowa Biała zupa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 183 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 51 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka tymianku, pieczarki, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zimowy Biały Cosmopolitan, Zimowy Biały Szewc, oraz Zimowa Biała Sałatka.
Instrukcje
Masło i oliwę rozgrzać w dużym rondlu na małym ogniu. Wymieszać czosnek, szalotka, i imbir, i gotować, aż pachnące, ale nie Brązowy, o 5 protokół. Wymieszać w zielonej cebuli, kalafior, pasternak, i grzyby, i gotować i mieszać dodatkowe 5 protokół.
Dodać gruszkę, fasolę, musztardę i koperek, i mieszać tylko do ogrzania, o 1 minutę.
Wymieszać z winem i tymiankiem i podgrzać do wysokiej temperatury. Gotuj, stale mieszając, aż wino zmniejszy się o połowę i będzie syropowe, około 5 minut.
Wlać rosół z kurczaka. Powrót mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół. Pozwól zupie lekko ostygnąć.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Wymieszać śmietanę, a w razie potrzeby cienką z dodatkiem bulionu z kurczaka; podawać na gorąco. Możesz podać tę zupę następnego dnia. Z czasem poprawi smak.