Zimny Makaron Sezamowy
Przepis na Zimny Makaron Sezamowy można przygotować w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 12 g białka i 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką imbir, ogórek, kremowe masło orzechowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 50%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zimny makaron sezamowy 66, Zimny makaron sezamowy i Zimny makaron sezamowy.
Instrukcje
Makaron ugotuj w dużym garnku z wrzącą, niesoloną wodą na średnim ogniu, aż będzie ledwo miękki i nadal twardy.
Natychmiast odcedź i przelej zimną wodą, aż ostygnie.
Makaron bardzo dobrze odcedzamy i przekładamy do szerokiej miski; wymieszać z olejem sezamowym, żeby się nie skleiły.
W małym rondlu podgrzej olej arachidowy na średnio-małym ogniu.
Dodaj zieloną cebulę, imbir, czosnek i pastę chili. Gotuj i mieszaj przez minutę, aż będzie miękki i pachnący.
Wymieszaj brązowy cukier, masło orzechowe, ocet, sos sojowy i gorącą wodę. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, a masło orzechowe uzyska gładką masę. Wymieszaj makaron z sosem orzechowym, aż będzie dobrze pokryty.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Udekoruj nasionami sezamu, plasterkami ogórka i kolendrą.