Zimna i kremowa Terryna Mango-kokosowa
Zimna i kremowa Terrina z mango-kokosowego może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 747 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier, śmietana kokosowa, sorbet z mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kremowe batoniki z musem kokosowym Mango z kokosową skórką, Kremowe Mango Coconut Ice Pops, oraz Kremowy koktajl mango & coconut.
Instrukcje
Masłem dużą blachę do pieczenia. W małym rondlu, połączyć cukier z 1/4 szklanki wody i doprowadzić do duszenia, mieszając, aż cukier rozpuszcza. Przykryć i dusić syrop na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Odkryć i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, bez mieszania, aż bursztynowy karmel formy, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać nasiona sezamu szaszłykiem lub pałeczką. Natychmiast wlać karmel na blachę do pieczenia i ostrożnie przechylić, aby rozprowadzić karmel cienką warstwą. Używając 2 widelców, pociągnij i rozciągnij karmel na jak najcieńszą warstwę.
Ostudzić całkowicie, około 20 minut.
Używając szpatułki, wyciągnij pralinkę sezamową z prześcieradła i rozbij ją na odłamki.
Połowę odłamków przenieść do robota kuchennego i pulsować do drobnego proszku. Zachowaj Pozostałe odłamki do dekoracji.
Linia A 9-na-4 1/2-calowy bochenek patelni z folią. Łyżka sorbetu do patelni bochenka i wygładzić powierzchnię. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
W średniej misce mikrofalowej, posypać żelatynę na pozostałe 3 łyżki wody i odstawić na 2 minuty. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy przez 10 sekund, aż się stopi.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę z ekstraktem kokosowym z dużą prędkością, aż będzie jędrna.
Dodaj śmietanę z mieszanki kokosowej i beat z małą prędkością tylko do połączenia.
Ostrożnie wyjmij prostokąt sorbetu z patelni i wróć do zamrażarki. Ułóż patelnię z podwójnym arkuszem folii z tworzywa sztucznego, pozostawiając co najmniej 2 cale zwisu ze wszystkich stron.
Wlać jedną trzecią musu kokosowego do patelni bochenkowej i posypać połową sezamowego proszku pralinowego. Rozpakuj prostokąt sorbetu. Wrzucić do patelni i posypać pozostałym proszkiem pralinowym. Za pomocą gumowej szpatułki delikatnie rozprowadź pozostały mus kokosowy na wierzchu. Złóż zwisającą folię na wierzchu terryny i zamrozić, aż będzie jędrna, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Ostrożnie Rozpakuj i rozpakuj terrine. Używając gorącego noża pokrój terrynę na plasterki.
Udekorować plastry kawałkami pralin, pokrojonym w kostkę mango i świeżym kokosem i podawać.