Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin
Need a przystawka bezglutenowa? Ziemniaki z szałwii Au Gratin mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Mieszanka masła, sól koszerna, ziemniaki russet, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Z Szałwii Au Gratin, Serowe Prosciutto Sage Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka Z Szałwii Orzechowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. masło 8 przez 8-calowe danie zapiekanki za pomocą 1 łyżka masła.
W garnku dodać śmietanę, 1/2 łyżeczki soli i liście szałwii. Doprowadzić do duszenia i strome przez 10 minut. Podczas namaczania obrać i pokroić ziemniaki o grubości 1/8 cala na mandolinie. Zacznij układać ziemniaki na dnie przygotowanego naczynia, nakładając każdy kawałek na pół. Gdy pierwsza warstwa ziemniaków jest kompletna, doprawić solą, pieprzem cayenne i posypać jedną trzecią sera. Powtórz jeszcze dwa razy, kończąc na ostatniej warstwie tylko ziemniaków.
Odcedzić śmietanę i wyrzucić szałwię.
Na zapiekankę wlać śmietanę, przyciskając ziemniaki. Pozostałe 2 łyżki masła rozłożyć równomiernie na wierzchu ziemniaków. Przykryć folią aluminiową i umieścić w piekarniku, obniżając temperaturę do 350 stopni F.
Piec, pod przykryciem, przez 40 minut. Odkryć i piec 20 minut więcej.