Ziemniaki z ogniska
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Campfire Potatoes może być niesamowitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 273 kalorie , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 42 fanów. Mieszanka sera cheddar, soli i pieprzu, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako bardzo rozsądnie wyceniony dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Campfire Quesadilla , You'll Flip for These Skinny Frozen S'mores, No Campfire Needed i Baked Stuffed Potatoes (Tandoori Potatoes) .
Instrukcje
Rozgrzej grill ogrodowy, aby uzyskać wysoką temperaturę.
Na kawałku grubej folii o wymiarach około 20x20 cali połóż ziemniaki i cebulę. Posyp masłem.
W średniej misce wymieszaj ser cheddar, pietruszkę, sos worcestershire, sól i pieprz.
Posyp mieszanką ziemniaki.
Złóż brzegi folii. Zalej ziemniaki bulionem z kurczaka.
Zamknij szczelnie folię i umieść na przygotowanym grillu. Piecz przez 35 do 40 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.