Ziemniaki z boczkiem i wątróbką

Ziemniaki z boczkiem i wątróbką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków z boczkiem i wątróbką. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 665 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka ziemniaków russet, wątróbka wołowa, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wątróbka Cielęca z cebulą, boczkiem i ziemniakami, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Wątróbka Owinięta Boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ziemniaki umieścić w dużym garnku, przykryć wodą i gotować w marynatkach do miękkości-około godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić wodę, pozostawić ziemniaki do ostygnięcia, aż będą wystarczająco wygodne do obsługi, a następnie obrać je i pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
3
Rozgrzać piekarnik do 375 F. roztopić smalec na szerokiej patelni odpornej na piekarnik, a następnie wrzucić boczek. Renderuj boczek w gorącym tłuszczu, aż stanie się chrupiący. Wyłącz ogrzewanie pieca, dodaj ziemniaki do patelni, dbając o równomierne rozłożenie wytopionego boczku między nimi. Wymieszać z drobno utartą wątróbką i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
WątrobaWątroba
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez 25 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Posypać świeżą pietruszką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn