Ziemniaki w pikantnej Pastie Orzechowo-sezamowej

Ziemniaki w pikantnej Pastie Orzechowo-sezamowej
Ziemniaki w pikantnej pasty orzechowej i sezamowej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś laskę cynamonu, liście mięty, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu, Makaron Sezamowy Z Orzeszkami Na Zimno, oraz Pikantny sezamowy makaron orzechowy z kurczakiem.

Instrukcje

1
Umieścić orzeszki ziemne i nasiona sezamu w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać wystarczającą ilość wody, aby nie pokryć, i puree do gładkiej, kremowej pasty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodaj goździki, strąki kardamonu, cynamon, nasiona kminku, nasiona gorczycy i liść curry. Wymieszać cebulę i gotować, aż będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
5
Wymieszać imbirową pastę czosnkową i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Wymieszać z pomidorem i gotować około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodaj chili w proszku, zielone chili, kurkumę i sól. Wymieszać połowę mięty i połowę kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
KurkumaKurkuma
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodaj pastę orzechową i sezamową, energicznie mieszając, aby zapobiec przyklejeniu. Wymieszać ziemniaki, dobrze wymieszać, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
8
Wlać wystarczającą ilość wody, aby nie przykryć ziemniaków i dokładnie wymieszać. Wymieszać w pozostałej mięty i kolendry, i przykryć; gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są miękkie i sos jest zredukowany do kremowej pasty, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia42
Magazyn