Ziemniaki w pikantnej Pastie Orzechowo-sezamowej
Ziemniaki w pikantnej pasty orzechowej i sezamowej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś laskę cynamonu, liście mięty, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Ziemniaki faszerowane serem z pastą jogurtowo-przyprawową i skórką z nasion sezamu, Makaron Sezamowy Z Orzeszkami Na Zimno, oraz Pikantny sezamowy makaron orzechowy z kurczakiem.
Instrukcje
Umieścić orzeszki ziemne i nasiona sezamu w blenderze.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby nie pokryć, i puree do gładkiej, kremowej pasty. Odstawić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj goździki, strąki kardamonu, cynamon, nasiona kminku, nasiona gorczycy i liść curry. Wymieszać cebulę i gotować, aż będzie miękka i półprzezroczysta.
Wymieszać imbirową pastę czosnkową i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Wymieszać z pomidorem i gotować około 5 minut.
Dodaj chili w proszku, zielone chili, kurkumę i sól. Wymieszać połowę mięty i połowę kolendry.
Dodaj pastę orzechową i sezamową, energicznie mieszając, aby zapobiec przyklejeniu. Wymieszać ziemniaki, dobrze wymieszać, aby pokryć.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby nie przykryć ziemniaków i dokładnie wymieszać. Wymieszać w pozostałej mięty i kolendry, i przykryć; gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są miękkie i sos jest zredukowany do kremowej pasty, o 30 protokół.