Ziemniaki w folii
Foil Potatoes to bezglutenowy i laktoowowegetariański dodatek. Za 50 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 279 kalorii , 5 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga pieczenia ziemniaków, masła, czosnku w proszku i soli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Shrimp and Asparagus Foil Packs with Garlic Lemon Butter Sauce , Baked Stuffed Potatoes (Tandoori Potatoes) i Baked Brabant Potatoes .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Rozłóż na blacie 4 kwadraty folii aluminiowej.
Przekrój każdego ziemniaka wzdłuż na pół i połóż na kawałku folii aluminiowej.
Połóż 1/2 łyżki masła na przeciętej stronie każdej połówki, a następnie dopraw czosnkiem w proszku i solą. Zamknij połówki ziemniaków razem i szczelnie owiń folią aluminiową.
Piecz ziemniaki bezpośrednio na ruszcie piekarnika przez 40 minut lub do momentu, aż będą miękkie.