Ziemniaki smażone z kolendrą
Smażone ziemniaki z kolendrą może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 293 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać chiles, kolendra, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażona wołowina z ziemniakami smażonymi w piekarniku, Ziemniaki Z Kolendry, oraz Krewetki Cilantro Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym durszlaku wrzucić ziemniaki z 1 łyżką soli i odstawić na 5 minut. Ziemniaki osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w każdej z 2 dużych patelni.
Dodaj połowę ziemniaków do każdej patelni, rozkładając je w równej warstwie. Smażyć ziemniaki na umiarkowanie dużym ogniu, aż zaczną brązowieć na dnie, około 10 minut. Wymieszać i kontynuować gotowanie, aż ziemniaki będą chrupiące i miękkie, o 5 protokół; dostosować ogień w razie potrzeby. Łyżką z rowkiem przełożyć ziemniaki na obramowaną blachę do pieczenia.
W małej misce rozgnieść czosnek z pozostałą 1 łyżką soli. Wytrzeć Patelnie i dodać 2 łyżki pozostałego oleju do każdego.
Dodaj połowę czosnku do każdej patelni i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż pachnące i złoty, o 3 protokół.
Dodaj połowę kawałków chile do każdej patelni i gotować przez 1 minutę.
Dodaj połowę kolendry i smażone ziemniaki do każdej patelni i wymieszać płaszcz ziemniaki. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Przełożyć na duży talerz i podawać od razu.