Ziemniaki Samosa Phyllo Trójkąty
Potato samosa phyllo Trójkąty może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 94 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, indyjski chutney, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Filo Żurawinowe Trójkąty, Szpinak Phyllo Trójkąty, oraz Trójkąty Serowe Phyllo.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1/2 cala. Umieść w średnim rondlu z 1 łyżeczką soli i wystarczającej ilości wody, aby pokryć o 1 cal. Dusić do miękkości, około 15 minut, a następnie osuszyć w durszlaku.
Gotować cebulę, przyprawy, i 3/4 łyżeczka soli w oleju w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, 8 do 10 protokół.
Dodać ziemniaki i groszek i gotować, mieszając, 3 minuty, następnie zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części.
Przykryj stos arkuszy folii folią i wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pozostając zakrytym Filo i szybko pracując, umieść 1 arkusz na powierzchni roboczej. Delikatnie posmaruj masłem, następnie połóż drugi arkusz na wierzchu i posmaruj masłem.
Pokrój poprzecznie na 4 paski. Umieść 2 łyżki nadzienia w pobliżu jednego rogu 1 paska i złożyć rogu phyllo nad do zamknięcia nadzienia i tworzą trójkąt. Kontynuuj składanie paska, zachowując kształt trójkąta. Umieść samosa, szew w dół, na blasze do pieczenia. Zrób jeszcze 3 trójkąty w ten sam sposób. Powtórz z pozostałą Filo i nadzieniem. Obficie posmarować obie strony każdej samosy masłem i piec, obracając samosy w połowie i zmieniając pozycję arkuszy, aż będą złote i chrupiące, łącznie około 25 minut. Lekko schłodzić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.