Ziemniaki Puree Czosnkowo-Szalotkowe

Tłuczone ziemniaki z czosnkiem i szalotką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, czosnek, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czosnek i szalotka puree ziemniaczane, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Karmelizowane-szalotka i szałwia puree ziemniaczane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć szalotki, czosnek, olej, 1/4 łyżeczki. sól i pieprz w misce. Zawiń w opakowanie foliowe; piecz przez 1 godzinę. Rozpakuj ostrożnie i pozostaw do ostygnięcia. Szalotki i czosnek obrać; puree w robocie kuchennym.
Ziemniaki przykryć zimną wodą w garnku; zagotować.
Dodaj 1 łyżeczkę. sól i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut; odcedzić. Ziemniaki rozgnieść w misce. Wymieszać z puree, masło, 1 łyżeczka. sól i pieprz do smaku.