Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ziemniaków, Poblano i chorizo Tacos. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju canolan, tortille kukurydziane, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki, Poblano i chorizo Tacos, Słodki ziemniak + Chorizo Tacos z Salsanem z czarnej fasoli i pieczonym Poblano Avocado Crema, oraz Sałatka Ziemniaczana Poblano Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Pokrój poblanos na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Poblano
Nasiona
3
Ułóż połówki poblano, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 8 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
4
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
5
Odstawić 5 minut. Obrać; grubo posiekać.
6
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać ziemniaki; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
9
Wyjąć ziemniaki; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj poblano, kukurydza, czerwona papryka, i czosnek; gotować 2 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Pieprz Poblano
Czosnek
Kukurydza
12
Dodać mieszankę cebuli do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cebula
13
Dodać chorizo do patelni; gotować 1 1/2 protokół, mieszając do kruszonki. Powrót mieszaniny ziemniaków do patelni. Wymieszać z wywarem i solą; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do ziemniaków jest miękka, chorizo jest zrobione, i ciecz prawie odparowuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Ziemniak
Stado
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Pracując z 1 tortillą na raz, podgrzewaj tortille na średnim ogniu bezpośrednio na oku palnika przez około 15 sekund z każdej strony lub do lekko zwęglonego. Ułóż około 1/3 szklanki mieszanki ziemniaków na środku każdej tortilli; wierzch z 1 1/2 łyżeczki cebuli i 1 1/2 łyżeczki sera.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.