Ziemniaki, Poblano i chorizo Tacos

Ziemniaki, Poblano i chorizo Tacos
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ziemniaków, Poblano i chorizo Tacos. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju canolan, tortille kukurydziane, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziemniaki, Poblano i chorizo Tacos, Słodki ziemniak + Chorizo Tacos z Salsanem z czarnej fasoli i pieczonym Poblano Avocado Crema, oraz Sałatka Ziemniaczana Poblano Chorizo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Pokrój poblanos na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
NasionaNasiona
3
Ułóż połówki poblano, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 8 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
5
Odstawić 5 minut. Obrać; grubo posiekać.
6
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać ziemniaki; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
9
Wyjąć ziemniaki; umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj poblano, kukurydza, czerwona papryka, i czosnek; gotować 2 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
CzosnekCzosnek
KukurydzaKukurydza
12
Dodać mieszankę cebuli do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
13
Dodać chorizo do patelni; gotować 1 1/2 protokół, mieszając do kruszonki. Powrót mieszaniny ziemniaków do patelni. Wymieszać z wywarem i solą; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do ziemniaków jest miękka, chorizo jest zrobione, i ciecz prawie odparowuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
ZiemniakZiemniak
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Pracując z 1 tortillą na raz, podgrzewaj tortille na średnim ogniu bezpośrednio na oku palnika przez około 15 sekund z każdej strony lub do lekko zwęglonego. Ułóż około 1/3 szklanki mieszanki ziemniaków na środku każdej tortilli; wierzch z 1 1/2 łyżeczki cebuli i 1 1/2 łyżeczki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
SerSer
CebulaCebula
ZiemniakZiemniak
15
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn