Ziemniaki, pieprz i chorizo Empañadas
Ziemniaki, pieprz i chorizo Empañadas mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jajko, paprykę, ciasto empanada i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ziemniaki, Pieprz I Chorizo Empañadas, Chorizo, czerwona papryka i ziemniaki Galette z rukolą, oraz Potrawka z ziemniaków, papryki i chorizo z jajkami sadzonymi.
Instrukcje
Gotować chorizo w oleju w 2 1/2 - do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, 2 minuty, a następnie przenieść do średniej miski z łyżką szczelinową.
Dodać cebulę do rondla i gotować, często mieszając, aż złoty i bardzo miękki, o 15 protokół.
Dodać czosnek, papryka, liść laurowy, sól, i oregano i gotować, mieszając często, aż papryka jest bardzo miękka, o 15 protokół. Ziemniaki obrać i pokroić na 1/2-calowe kawałki, następnie wymieszać z mieszanką cebuli i gotować na umiarkowanie małym ogniu, przykryte, często mieszając, aż ziemniaki będą ledwo miękkie, 10 do 12 minut.
Dodać mieszankę ziemniaczaną do chorizo i wymieszać, aby połączyć. Chłodne wypełnienie do temperatury pokojowej i wyrzucić liść laurowy.
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. podziel ciasto na 12 równych części i uformuj każdy na dysk. Utrzymując pozostałe kawałki pokryte, rozwałkuj 1 sztukę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 5-calową rundę (o grubości około 1/8 cala).
Łyżka około 2 łyżki nadzienia na środku i złożyć ciasto na pół, załączając nadzienie. Dociśnij krawędzie razem, aby uszczelnić, a następnie ozdobnie zaciskaj palcami lub zębami widelca.
Empanada przełożyć na blachę do pieczenia. Dodać 11 więcej empanadas w ten sam sposób, układając na 2 blachy do pieczenia.
Lekko pędzel empanadas z niektórych jaj umyć i piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia, aż złoty, o 25 protokół.
Przenieść empanadas do stojaka do ostygnięcia co najmniej 5 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.