Ziemniaki pieczone z szalotką-masło kukurydziane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj pieczone ziemniaki z masłem kukurydzianym szalotką. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 426 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz sok z limonki, ziarna kukurydzy, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami, Pieczone słodkie ziemniaki z masłem Klonowo-orzechowo-szalotkowym, oraz Młode ziemniaki z masłem balsamicznym i szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą widelca, szturchnąć ziemniaki na całym. Gotować ziemniaki w kuchence mikrofalowej o dużej mocy przez 10 minut.
Przenieść ziemniaki do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut dłużej.
Tymczasem, w małym rondlu z wrzącą wodą, gotować ziarna kukurydzy, aż ledwo miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić i ostudzić całkowicie.
W robocie kuchennym połączyć masło, szalotki, sok z limonki i 1 szklankę ziaren kukurydzy i puree. Zeskrobać masło do miski, złożyć szczypiorek i pozostałe 1/2 szklanki ziaren kukurydzy i doprawić solą i pieprzem. Pieczone ziemniaki rozetrzeć, zalać odrobiną masła kukurydzianego i podawać.