Ziemniaki pieczone z szalotką-masło kukurydziane
Pieczone ziemniaki z szalotką-masło kukurydziane wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 426 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, sól i pieprz, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Spróbuj Ziemniaki pieczone z szalotką-masło kukurydziane, Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami, oraz Pieczone słodkie ziemniaki z masłem Klonowo-orzechowo-szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą widelca, szturchnąć ziemniaki na całym. Gotować ziemniaki w kuchence mikrofalowej o dużej mocy przez 10 minut.
Przenieść ziemniaki do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut dłużej.
Tymczasem, w małym rondlu z wrzącą wodą, gotować ziarna kukurydzy, aż ledwo miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić i ostudzić całkowicie.
W robocie kuchennym połączyć masło, szalotki, sok z limonki i 1 szklankę ziaren kukurydzy i puree. Zeskrobać masło do miski, złożyć szczypiorek i pozostałe 1/2 szklanki ziaren kukurydzy i doprawić solą i pieprzem. Pieczone ziemniaki rozetrzeć, zalać odrobiną masła kukurydzianego i podawać.
Nuty: wariacje: używaj masła na pieczonych ziemniakach, makaronach lub grillowanych owocach morza.