Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Pieczone parzone ziemniaki z czosnkiem i rozmarynem to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 149 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki fingerling, fińskie ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem, Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem, oraz Pieczony Czosnek Rozmaryn Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
W rondlu umieść ziemniaki i czosnek. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia.
Natychmiast odcedzić; osuszyć.
Połączyć posiekany rozmaryn, olej, sól, i pieprz w dużej misce; dodać ziemniaki, podrzucając do herbu. Ułóż ziemniaki i czosnek na patelni z galaretką.
Piec w 425 przez 30 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Oddzielić główkę czosnku na ząbki i wyrzucić Skórki; podawać z ziemniakami.
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.