Ziemniaki pieczone z boczkiem, cebulą i szałwią
Pieczone ziemniaki z boczkiem, cebulą i szałwią to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 176 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, masło, kawałki rozdartych liści szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane ziemniaki z Fontiną, cebulą i szałwią, Nadzienie z boczku cebulą i szałwią, oraz Puree słodkie ziemniaki z karmelizowaną cebulą, Brie i szałwią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. gotować boczek inlarge patelni na średnim ogniu, aż chrupiące złoty. Za pomocą szczeliny łyżka, transferbacon do ręczników papierowych do drenażu. Rezerwuj4 łyżki kapieli z patelni.
Łączymy ziemniaki, cebulę, 1/2 szklanki liści tornady, roztopione masło i 4 łyżki boczku w bardzo dużej ilości.
Obficie posypać grubymsołem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Płaszcz Tossto.
Równomiernie rozprowadzić mieszaninę ziemniaczaną18x12x1-calowa blacha do pieczenia. Pieczeń 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu. Czy do przodu: może być 2 godziny do przodu.
Odstawić na arkusz do pieczenia w temperaturze pokojowej.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 204°. wymieszaj boczek z mieszanką ziemniaczaną i kontynuuj pieczenie, aż ziemniaki będą miękkie i rozpoczną brązowienie, około 15 minut dłużej.
Przenieść mieszaninę do dużej porcji. Doprawić do smaku grubszą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Posypywaj pozostałymi rozdartymi liśćmi szałwii i podawaj.