Ziemniaki Pieczone I Plamiak Puttanesca
Pieczone ziemniaki i plamiak Puttanescan jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 1 i kosztuje $14.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1345 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, pieprz, ziemniaki fingerling i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ziemniaki pieczone i plamiak Puttanesca, Pikantny plamiak z pokruszonymi ziemniakami i groszkiem, oraz Pieczony pomidor i pieczony czosnek Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 Łyżki. olej w średnim garnku na małym ogniu.
Dodać czosnek i anchois; gotować, często mieszając, aby rozbić anchois, aż czosnek będzie miękki, ale nie rumiane, 34 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki; gotować, aż pachnące, o 20 sekund.
Dodaj pomidora czystego, zwiększyć ogień do średniej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, 1520 minut. Wymieszać oliwki; dusić przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 42
Umieść stojak z drutu w obramowanej blasze do pieczenia. Wrzuć 1 Łyżkę. olej, ziemniaki, szalotka, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w dużej misce do herbu.
Rozprowadzić w jednej warstwie na przygotowanym stojaku. Piec na górnej półce piekarnika przez 18 minut. Przechowywać w piekarniku.
Umieść rybę w szklanym naczyniu do pieczenia 8x8x2".
Mżawka z pozostałą 1/2 łyżki. olej i doprawić solą i pieprzem.
Umieść na Dolnym stojaku piekarnika i piecz z ziemniakami, aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta w środku, ziemniaki są złotobrązowe i delikatne, a szalotki są chrupiące, o 7 minut dłużej.
Umieść ziemniaki, szalotki i rybę na talerzu w równej warstwie. Łyżka 1 1/2 szklanki puttanesca nad (rezerwy pozostały sos do innego użytku); udekorować jagody Kapar i pietruszka.