Ziemniaki pieczone dwa razy z boczkiem
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, Bacon Twice-Baked Potatoes może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Za 84 centy za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 420 kalorii , 14 g białka i 23 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cebulę, masło, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Podobne przepisy obejmują Brown Butter Twice Baked Sweet Potatoes , Twice-Baked Potatoes i Twice Cooked Ox Tongue .
Instrukcje
Piecz ziemniaki w temperaturze 375° przez 1 godzinę lub do momentu, aż będą miękkie. Gdy będą wystarczająco chłodne, aby je wziąć do ręki, odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego ziemniaka i wyrzuć. Wyjmij miąższ, pozostawiając cienką skorupkę.
W małej misce rozgnieć miąższ z masłem. Wymieszaj z mlekiem, boczkiem, cebulą, szczypiorkiem, solą, pieprzem i 1/3 szklanki sera. Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków. Na wierzch posyp resztą sera.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 20–25 minut lub do momentu roztopienia się sera.