Ziemniaki Pieczone Cytrynowo Z " Maximum Flavor
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać cytryna pieczone ziemniaki z ' Maksymalna smak spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 232 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, cytryny, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajska Sałatka Wołowa Z " Maximum Flavor, Boczek i jajka z " maksimum smaku, oraz Skrzydełka Z Kurczaka Po Koreańsku Z " Maximum Flavor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 225°C (425°F).
Ustaw stovetop parowiec na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu i gotuj na parze ziemniaki do miękkości po przekłuciu testerem ciasta, około 10 minut.
W międzyczasie przełóż cebulę o połowę przez koniec korzenia, aby na końcu obu połówek znajdował się kawałek rdzenia trzymający warstwy razem.
Odetnij mały plasterek na jednym końcu każdej cytryny, aby po prostu odsłonić wewnętrzny owoc. Użyj mandoliny lub ostrego noża szefa kuchni, aby cienko pokroić cebulę i cytryny, odrzucając nieobcięty koniec cytryny, wszelkie nasiona i rdzenie cebuli po zakończeniu.
Wymieszać je razem z rękami w średniej misce i doprawić solą do smaku.
Po ugotowaniu ziemniaków przełożyć je na duży talerz, aby lekko ostygły, a następnie użyć noża do parowania, aby obrać skórki i wyrzucić.
Pokroić każdy ziemniak na pół.
Umieść oliwę z oliwek w ciężkiej patelni o wymiarach 23 × 33 cm i przetrzyj ją po wewnętrznej stronie patelni, aby dokładnie ją pokryć.
Warstw cebulę i cytryny w dolnej części naczynia.
Połóż na nich ziemniaki pokrojone bokiem. Cienko pokroić masło i położyć jeden plasterek na każdym ziemniaku i rozrzucić wszelkie dodatkowe na górze.
Piec przez 25 minut. Obróć naczynie i piec, aż ziemniaki są głębokie złoty brąz, o 10 więcej minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika i rozsypać rozmaryn na ziemniakach.
Niech danie odpocząć na 5 minut przed podaniem tak, że zioło może przeniknąć danie.
Podawać z patelni, aby ziemniaki pozostały chrupiące.