Ziemniaki parsowane z szafranem

Ziemniaki parsowane z szafranem
Ziemniaki parsowane z szafranem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 170 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pietruszki, masło, nitki szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ziemniaki Parsowane Na Parze, Ziemniaki Szafranowe, oraz Szafran Czerwony Ziemniaki.

Instrukcje

1
Ziemniaki na parze w stojaku na parowiec, przykryte, nad wrzącą wodą do miękkości, 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
2
Roztopić masło z szafranem na średniej patelni na średnim ogniu, aż się spieni, a następnie dodać ziemniaki, pietruszka, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu. Gotować, potrząsając patelnię dobrze płaszcz ziemniaki, aż do ogrzania przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzafranSzafran
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn