Ziemniaki Parmezan-Rozmaryn
Ziemniaki parmezan-rozmaryn to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 4G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, dekorowanie: rozmaryn, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Pan Pieczony Rozmaryn Ziemniaki Parmezan, Parmezan-Rozmaryn Puree Ziemniaczane, oraz Chrupiące parmezan-rozmaryn ziemniaki pieczone.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż; połówki ziemniaków pokroić w poprzek na półksiężycowe kliny.
Połącz wodę i 1 łyżeczkę soli w dużej misce; dodaj ziemniaki i odstaw 5 minut.
Dobrze spuścić; ziemniaki rozłożyć na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć wodę. Pat dry.
Kliny ziemniaczane zanurzamy w maśle; zwijamy w polewie Parmezanowo-rozmarynowej.
Umieścić w jednej warstwie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i złociste.
Przed podaniem lekko posypać solą.
Dekorować, w razie potrzeby.