Ziemniaki Panguitch
Panguitch Potatoes to przystawka dla 15 osób. Jedna porcja zawiera 217 kalorii , 8 g białka i 10 g tłuszczu . Za 54 centy za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga maślanki, cebuli, pieprzu i soli. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest solidna. Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , pieczone ziemniaki brabanckie i pieczona wołowina peklowana z podsmażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż będą miękkie.
Odcedź, lekko ostudź. Zetrzyj ziemniaki.
W dużej misce wymieszaj pozostałe składniki; dodaj ziemniaki. Wymieszaj, aby połączyć.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu podgrzania. Schłodzić resztki.