Ziemniaki, Pancetta, szpinak i tymianek Frittata

Ziemniaki, Pancetta, szpinak i tymianek Frittata może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na posiłek rano. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, Yukon złoty ziemniak, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Sałatka Kurkowo-ziemniaczana z pancettą, szalotką i tymiankiem, Frittata Ziemniaczana, Szynka I Szpinak, oraz Makaron ziemniaczany czosnkowy z Pancettanem i szpinakiem dla niemowląt.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek w patelni dowód pieca na średnim ogniu; dodać pancetta. Gotować 2 protokół; dodać cebulę i gotować 2 protokół. Wymieszać ziemniaki, i gotować 10 minut lub do miękkości. Wymieszać liście szpinaku; gotować 1 minutę, aż zwiędną. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie ubij razem jajka, białka, sól i pieprz.
Wlać masę szpinakową i gotować, aż jajka zaczną się układać.
Posypać serem równomiernie na wierzchu, następnie umieścić patelnię pod brojlerem na 3 minuty, aż fritatta lekko wzrośnie, stanie się lekka i osiadła, a ser będzie bąbelkami.
Wyjąć z piekarnika i posypać wierzch liśćmi tymianku.
Przełożyć na talerz, pokroić w 6 klinów w kształcie ciasta i podawać.