Ziemniaki Nadziewane Krewetkami
Krewetki Nadziewane Ziemniaki to dodatek dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 1065 kalorii , 43 g białka i 69 g tłuszczu . Za 3,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Ten przepis przygotowało 5 osób i zrobi je ponownie. Mieszanka śmietanki, oleju roślinnego, ziemniaków Idaho i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 76% . Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują dwukrotnie pieczone krewetki nadziewane ziemniakami , słodkie ziemniaki nadziewane krewetkami i salsą oraz dwukrotnie pieczone krewetki nadziewane ziemniakami i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin .
Instrukcje
Nagrzej piekarnik do 350 stopni.
Zacznij od umycia ziemniaków, wysuszenia ich i delikatnego nakłucia widelcem po bokach. Posmaruj każdego ziemniaka olejem roślinnym, połóż na blaszce przykrytej folią i piecz przez około 1 godzinę.
Masło umieść w dużej misce.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i przekrój każdy ziemniak na pół. Delikatnie wydrąż ziemniaka i włóż go do miski. Używając miksera na najwyższych obrotach, wymieszaj ziemniaki, masło, śmietanę, sól i pieprz. Do mieszanki włóż krewetki i oba sery. Delikatnie włóż mieszaninę z powrotem do skorupek ziemniaków, uważając, aby ich nie połamać. Ułóż mieszaninę tak wysoko, jak to możliwe, na wierzchu skorupek ziemniaków.
Dla uzyskania koloru posyp każdego ziemniaka serem i papryką.
Piec w piekarniku przez około 20 do 30 minut, aż wierzch się zarumieni.