Ziemniaki Indyjskie Anna
Indyjskie przyprawione ziemniaki Anna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 248 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków russet, masło, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Ziemniaki Indyjskie Anna, Słodkie ziemniaki Anna z przyprawami Ghee, oraz Pommes Anna (Ziemniaki Anna).
Instrukcje
Ogrzać do piekarnika do 232°. pokroić ziemniaki cienko do około 1/8 cala grubości za pomocą mandoliny lub robota kuchennego. Plastry ziemniaków osuszyć ręcznikiem.
W małej misce, połączyć sól, pieprz i garam masala. W innej małej misce przygotuj roztopione masło za pomocą pędzla do ciasta. Przygotuj wszystkie składniki w pobliżu kuchenki.
Rozgrzać 8 lub 9-calowy piekarnik dowód saute pan (lub dobrze przyprawione Patelnia żeliwna) na średnim ogniu. Łyżka 2 1/2 łyżki masła do patelni i zawirować do herbu.
Ułóż warstwę ziemniaków, lekko nakładając się na dno patelni w okrągły, koncentryczny wzór.
Posmarować masłem i doprawić szczyptą mieszanki soli / pieprzu / przypraw. Powtarzaj dodając warstwy ziemniaków, masła i mieszanki przypraw, aż użyjesz wszystkich ziemniaków. Na wierzchu ostatniej warstwy ziemniaków, posmaruj masłem po raz ostatni. W tym czasie dolna warstwa powinna być zajęta chrupaniem.
Ostrożnie przykryć patelnię szczelnie pokrywką lub folią aluminiową i piec przez 20 minut. Odkryć i piec przez kolejne 20 minut, aż ziemniaki są pięknie rumiane i chrupiące na wierzchu i ziemniaki są gotowane w środku.
Wyjąć z piekarnika. Jeśli to konieczne, użyj szpatułki, aby poluzować krawędzie i dolną warstwę z patelni. Jeśli chcesz podawać ziemniaki na patelni przy stole, użyj noża do pizzy lub nożyc kuchennych, aby pokroić na 6-8 trójkątnych plastrów (takich jak pizza). Albo można odwrócić ciasto ziemniaczane na dużym talerzu i służyć do góry nogami!