Ziemniaki Hasselback

Ziemniaki Hasselback
Ziemniaki Hasselback wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól i pieprz, masło, ser romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), Ziemniaki Hasselback, oraz Ziemniaki Hasselback dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Obierz ziemniaki i umieść w misce z zimną wodą, aby zapobiec brązowieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść ziemniaki w dużej drewnianej lub metalowej łyżce. Za pomocą ostrego noża, zrobić plastry w poprzek ziemniaka krótki sposób o 1/8 do 1/4 cala od siebie, upewniając się, aby przyciąć do wargi łyżki, nie przez całą drogę ziemniaka. Plastry powinny pozostać połączone na dole, a łyżka pomaga utrzymać równomierną głębokość. Powrót ziemniaka do miski z wodą i kontynuować z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Gdy wszystkie ziemniaki są cięte, umieść je pokrojone bokiem w płytkim naczyniu do pieczenia lub małej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Skropić połową masła, następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjąć z piekarnika i skropić pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Na wierzch ziemniaków posypać serem Romano i bułką tartą, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Powrót do piekarnika i piec przez dodatkowe 20 minut, lub aż ładnie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
I Pomarańczowym PieprzemI Pomarańczowym Pieprzem
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn