Ziemniaki Hasselback
Ziemniaki Hasselback wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól i pieprz, masło, ser romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), Ziemniaki Hasselback, oraz Ziemniaki Hasselback dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Obierz ziemniaki i umieść w misce z zimną wodą, aby zapobiec brązowieniu.
Umieść ziemniaki w dużej drewnianej lub metalowej łyżce. Za pomocą ostrego noża, zrobić plastry w poprzek ziemniaka krótki sposób o 1/8 do 1/4 cala od siebie, upewniając się, aby przyciąć do wargi łyżki, nie przez całą drogę ziemniaka. Plastry powinny pozostać połączone na dole, a łyżka pomaga utrzymać równomierną głębokość. Powrót ziemniaka do miski z wodą i kontynuować z pozostałymi ziemniakami.
Gdy wszystkie ziemniaki są cięte, umieść je pokrojone bokiem w płytkim naczyniu do pieczenia lub małej patelni do pieczenia.
Skropić połową masła, następnie doprawić solą i pieprzem.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjąć z piekarnika i skropić pozostałym masłem.
Na wierzch ziemniaków posypać serem Romano i bułką tartą, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Powrót do piekarnika i piec przez dodatkowe 20 minut, lub aż ładnie rumiane.