Ziemniaki faszerowane szpinakiem i wędzonym serem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków nadziewanych szpinakiem i wędzonym serem. Ten przepis służy 4. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 387 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, grubo ser, takich jak gouda, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 43 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki faszerowane szpinakiem i kozim serem, Portobello faszerowane kiełbasą, szpinakiem i wędzoną mozzarellą, oraz Ziemniaki Faszerowane Szpinakiem I Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Szoruj ziemniaki, osusz je. Nakłuć ziemniaki kilka razy widelcem i piec je na środku piekarnika przez 45 minut do 1 godziny.
Podczas pieczenia ziemniaków, w ciężkim rondlu gotować szpinak w wodzie przylegającej do liści, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 3 minuty, lub do momentu, gdy zwiędnie.
Szpinak odsączyć w durszlaku ustawionym na misce, zastrzegając płyn do gotowania i posiekać grubo.
W misce, połączyć szpinak i masło. Gdy ziemniaki są ciepłe, przekrój je o połowę wzdłuż, zgarniaj, pozostawiając skorupki tak cienkie, jak to możliwe, i grubo posiekaj rozdrobnione ziemniaki.
Dodać posiekane ziemniaki do miski ze szpinakiem, łącząc mieszaninę dobrze.
Dodać sok z cytryny i wymieszać z 1 szklanką sera i 1 łyżką zarezerwowanego płynu do gotowania, lub tyle, aby osiągnąć gładką konsystencję, doprawić mieszaninę solą i pieprzem, podzielić między skorupki ziemniaków, a na wierzchu z pozostałym 1/4 szklanki sera.
Pieczemy ziemniaki w naczyniu do pieczenia na środku rozgrzanego piekarnika o temperaturze 425 stopni przez 10 minut lub do momentu, aż zostaną podgrzane.